VINTEST 2014 – Conferința de presă

Comunicat de presa

Salonul Național de Vinuri al României, VINTEST Bucuresti, ediția a 4-a, va avea loc la Sala Palatului, în perioada 24-26 octombrie.

Ediția din acest an este dedicată Campaniei IUBESC VINUL ROMÂNESC, o inițiativă Lucia Pirvu și Asociația de Cultură și Promovare a Vinului VINVEST susținută de Partenerul Oficial Domeniile Anastasia.Campania s-a desfasurat in toate zonele viticole ale tarii, pe o suprafata de peste 2500 de km, cu precadere in zona Dealu Mare-Vrancea. Scopul campaniei consta in promovarea vinurilor romanesti, a cramelor ca destinatii turistice, a profesionistilor din industria vinului, precum si a producatorilor de utilaje de viticultura si vinificatie.

Universitățile partenere – Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București – Facultatea de Horticultură, Universitatea Lucia Blaga din Sibiu – Facultatea de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului, Universitatea din Craiova – Facultatea de Agronomie și Horticultură organizează vizite la VINTEST cu grupuri de câte 30-40 de student masteranzi.

La VINTEST 2014 veti avea ocazia sa degustati vinuri in compania celor mai buni somelieri si oenologi, sa aflati detalii interesante despre evolutia vinului in baric direct de la prducatorii de butoaie, sa interactionati direct cu reprezentantii companiilor producatoare de utilaje.     Expozantii din cadrul salonului sunt: Domeniile Samburesti, Domeniul Vladoi,Vinarte, Domeniile Ostrov, Budureasca, Casa Panciu, Asociatia Tara Vinului, Domeniile Boieru, Pivnitele Logos, Domeniile Franco-Romane, SCDVV Pietroasa, Domeniul Sara, DDM Urlati, Crama Dealul Dorului, Domeniile Anastasia, Vitipomicola, SIMEX, Muzeul Crama 1777, Unicom Wood Production, Scharfenberger, Braun Maschinebau si Trust Hungary.

In cadrul evenimentului VINTEST se va desfasura si Cupa Bucurestiului in Arta Culinara organizata de Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor din Turism, o asociatie non-profit, al carei istoric se intinde pe parcursul a 43 casino online de ani. Bucatari premiati la mai multe concursuri nationale si internationale vor oferi publicului vizitator un show de exceptie: sculpturi in fructe si legume, torturi monumentale, delicatese sarate si dulci, toate pregatite conform celor mai noi tendinte din gastronomie.

In acest an, suntem onorați de prezența a doi invitați speciali: Juan Mendiola Huyamares, degustător international OIV, și Carlos Cueto Carrion, consilier la Ministerul Relatiilor Externe Peru, consul în România, Bosnia, Herzegovina, Serbia, Croația, Muntenegru, Macedonia si Republica Moldova. Sâmbătă, 25 octombrie 2014, va avea loc o degustare de vinuri din soiul autohton Fetească Neagră în compania celor doi invitați.

Vizitatorii vor beneficia zilnic de premii in vin, vor avea loc tombole din oră în oră, urmând ca duminică, 26 octombrie, ora 14.00, să fie anunțat marele câștigător. (Cumperi bilet la VINTEST și poți câștiga greutatea ta în vin)

Biletul costă 20 de lei și poate fi achiziționat la intrare. În prețul biletului e inclus un pahar de vin inscripționat cu sigla evenimentului.

 

www.vintest.ro

www.facebook.com/vintest

Invitați:
Juan Mendiola Huyamares, degustător internațional OIV (Organizația Internațională a Viei și Vinului)
Carlos Cueto Carrion, consilier Ministerul de Externe Peru, consul Peru Europa de Est
Daniela Potmischil, Director al Laboratorului de Vinuri și Băuturi Alcoolice, Oficiul Pentru Protecția Consumatorului
Prof. dr. Arina Antoce, expert degustător
Petrișor Tănase, secretar general al Asociației Naționale a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism
Mulțumiri partenerilor : Aqua Carpatica, Cris Tim, Joyana, Cafea Musetti, Ice World, Star Taxi, Hotel Ibis Nord București, Trattoria La Nostalgia, Domeniile Sâmburești, Domeniile Dealu Mare Urlați, Domeniile Anastasia.
Partenerii Principali ai evenimentului VINTEST 2014: Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Autoritatea Națională pentru Turism, Primăria Generală a Capitalei, Agerpres, Radio România, Radio România Actualități, Radio România Antena Satelor, Radio București FM, Casa Lux, Secretele Bucatariei, Auto Motor și Sport, Men s Health, Esquire, Ferma, Asociația Presei Agricole din România, Travel Mix Channel, Lumea Satului, Profitul Agricol, Horti Magazin.
Partener Oficial: Domeniile Anastasia

Leave a Reply